top of page
Etsi
  • Writer's pictureEco Villas

ASUKASTIEDOTE: Aikataulupäivitystä, vara-avaimen säilytys ja tietoa loma-ajasta

Olipas ukkosmyräkkä! Eco Villasin pientalojen sähköt ja maadoitus on onneksi tehty nykyaikaisella tavalla ja ukkosellakaan ei tarvitse olla huolissaan. Kumpaankin yhtiöön tulee myös sähköt maan sisässä joten sähkölaitteiden rikkoutumisen riski on pienempi. Tietysti sähkölaitteet on hyvä silti ottaa irti ja ikkunoiden edessä olemista kannattaa välttää. Ja jos salama sattuu osumaan taloon niin kannattaa tehdä pieni tarkistuskierros, ettei mistään tule savua. Nämä ovat yleispätevät ohjeet mihin tahansa asuinpaikkaan.


Lauantaina on muuten Pälkäneen alueen F-talossa ja saunassa "avoimet ovet" klo 12-14, tervetuloa poikkeamaan! Esittelijänä on Aila Oivula Viva LKV:sta.


Kiitos kärsivällisyydestänne pihatöiden suhteen


Pihat alkavat vähitellen olemaan valmiita, toki pientä viimeistelyä on varmasti pitkin kesää ja syksyä siellä täällä. Pitkään jatkuneet sadekelit sotkivat pahasti aikatauluja ja sen vuoksi myös pihaurakoitsijoiden muut urakat painavat päälle, mutta onneksi urakoitsijoiden kanssa on saatu neuvoteltua ja he ovat olleet valmiita tekemään pitkää päivää ja tulleet välillä iltaisin muiden työmaiden jälkeen tekemään Eco Villasin pihoja. Suuri kiitos urakoitsijoille ja kiitos myös teidän kärsivällisyydestänne, arvon asukkaat!


Asukastyytyväisyys ja vikailmoitukset


Haluan teidän kaikkien asukkaiden tietävän, että kummankin asuinalueen asiat ovat minulle (allekirjoittanut Miika Utoslahti) ja perheelleni erittäin tärkeitä. Meillä on kolme pientä lasta ja viimeinen rakennuslainan erä on maksettu vasta kun meidän taapero on ollut jo pitkän aikaa aikuinen. Ehkäpä sen jälkeen saatavilla vuokratuotoilla maksamme aikuisten lastemme hääjuhlia? En ole syntynyt ”kultalusikka suussa” joten jokaisen talon omarahoitusosuus on kovalla työllä ansaittua. Kyseessä on elämäni tärkein ja rohkein sijoitus.

Koska kummankin Eco Villasin alueen asiat ovat minulle ja perheelleni äärimmäisen tärkeitä, niin on tietysti teidän asukkaiden tyytyväisyyskin yhtä tärkeää. Sinä olet arvokas ja tärkeä asukas! Olenkin pyrkinyt soittamaan tällä viikolla läpi kaikki ne asukkaat joihin en ollut vielä ennestään päässyt tutustumaan. Vielä yksi asukas on tavoittamatta, laitoin sinulle myös tekstaria ja sähköpostia, voit olla yhteydessä minuun milloin tahansa. Olin erittäin iloinen kuullessani, että arki minitaloissa on lähtenyt hyvin käyntiin niilläkin, joita en vielä entuudestaan tuntenut!

Puheluiden perusteella kirjattiin myös kolme vikailmoitusta, joista antennivika ja keittiön viemärin hajulukon virheasento saatiin korjattua jopa vuorokauden sisällä ilmoituksesta. Kolmannen vian korjaus sovittiin ensi viikkoon (ilmanvaihtokoneen mahdollinen laakerivika) koska asia ei ollut ihan superakuutti ja rauhallisempi aikataulu sopi asukkaallekin paremmin. Vikailmoitukset kannattaa tehdä vikailmoituslomakkeella (https://www.ecovillas.fi/contact) heti kun vika ilmenee, rohkeasti vaan! Haluan talojen olevan kunnossa ja asukkaiden tyytyväisiä.


Vara-avaimen säilytys


Etsinnöistä huolimatta kummankaan asuntoyhtiön alueelta ei ole löytynyt palveluntarjoajaa, jolta saataisiin avainpalvelu (eli jonkun huoltoyhtiön edustaja tulisi avaamaan oven jos avain on kadonnut.. vinkkejä tällaisesta toimijasta otetaan vastaan jos joku tietää!). Minä käyn mielelläni avaamassa oven jos avain on jäänyt lukitun oven taakse, mutta en pysty yksin päivystämään 24/7. Siksi suosittelen jokaista turvautumaan perinteisempiin keinoihin vara-avaimen suhteen, kunnes virallinen avainpalvelu löydetään. Samoin tekevät kuulemma muutkin asunto-osakeyhtiöt sekä Luopioisissa että Narvassa.

Jos joku haluaa jemmata vara-avaimensa koodilukon taakse viralliseen ”avainpiiloon”, niin sellaisen max. 30€ maksavan saa ostaa vuokranantajan piikkiin (hinta esim. Luopioisten K-Marketissa 14,95 €) siten että vähentää kustannuksen seuraavan kuukauden vuokrasta. Kuittia ei tarvitse toimittaa, luotan rehellisyyteenne. Avainpiilo on sinänsä turvallinen ratkaisu, että sen löytäminen ja murtaminen on vielä vaikeampaa kuin lukitun ovet murtaminen. Ja onneksi kummatkin alueet ovat yleisesti ottaen tosi turvallisia, tiedän että monet naapureista eivät ole koskaan lukinneet edes polkupyöräänsä.


Lisävarustelujen aikataulu ja ohje vuokranmaksuun

Pyysin aiemmin kaikkia asukkaita ilmoittamaan lisävarustelutoiveensa ja nyt on saatu kaikilta vastaukset. Osa lisävarusteista onkin jo valmistunut, osa on vielä hiukan kesken ja osa on vielä tulossa.

Mistä tahansa lisävarusteesta onkaan kyse, niin lisävuokran maksaminen alkaa vasta valmistumista SEURAAVAN kuukauden alusta. Kun näet lisävarustelun olevan valmis, niin lisääthän sen oma-aloitteisesti seuraavan kuun vuokraasi. Keskeneräistä lisävarustetta ei tule ottaa käyttöön, etenkin tulevien saunojen suhteen tämä on tärkeää koska niissä täytyy aina tehdä virallinen tarkastus ennen käyttöönottoa.


Ilmalämpöpumput ovat monien asukkaiden toivomuslistalla. Asennukset tekevä yritys sanoi minulle pyrkivänsä asentamaan ne juhannukseen mennessä! Heillä on jokaisen ilmalämpöpumppua toivoneen asukkaan puhelinnumero ja heiltä ollaan yhteydessä asennusajan sopimiseksi. Toivomme varmasti kaikki että asennukset tekevän yrityksen aikatauluennuste pitää ja jokainen pumpun tilannut asukas saa viilennystä kesäpäiviin ja säästöä lämmityskaudelle. Jos kaikesta vilpittömästä pyrkimyksestä huolimatta heidän aikataulunsa venyvät, niin ollaan kuitenkin kiitollisia kun heiltä soitetaan asennusajan sopimisen merkeissä. Näin asentajan on mukava tulla töihin kotiisi. Jälleen kerran, suuri kiitos kärsivällisyydestänne!


Hiukan isommat lisävarustelut kuten saunat, isot ulkovarastot ja aidat odottavat sitä, että saamme pihatyöt valmiiksi ja edelliset varustelut viimeistellyksi. Vaikka työmiehiä ja urakoitsijoita onkin kummallakin alueella liikkunut paljon, niin myös tekemistä on paljon. Työt tehdään etukäteen suunnitellussa järjestyksessä, siksi toisaalta jotkut asiat saattavat tuntua venyvän.

Uskon kuitenkin, että meidän oma työntekijä Markus ja lukuisat urakoitsijat (kuten kaivurikuskit Hans ja Juha, viherrakentaja Jessika, maalaripariskunta Tadeus ja Satu sekä kirvesmies Matti) tekevät jatkuvasti parhaansa, jotta asiat etenisivät mahdollisimman hyvin.


Kiitos on paras kannustin, joten jos haluat niin muista kiittää alueellasi liikkuvia työmiehiä! Tähän liittyen pienenä lisävinkkinä, että kaivurikuskin ja ehkä monen muunkin työmiehen/-naisen lempiruisleipä löytyy kuulemma Vääksyn Viipurilaisesta Leipomosta.


Räystäskourujen ja syöksytorvien asennus / viimeistely tapahtuu urakoitsijan mukaan kesäkuun aikana. Jotkut ammattilaiset ovat sanoneet ettei niitä edes tarvittaisi näihin taloihin, kun talot ovat niin korkella ilmassa tolppien varassa ja katotkin ovat pienet pinta-alaltaan. Mutta olen halunnut pelata varman päälle ja ajattelen asiaa vuosikymmenten päähän, joten kaikkiin taloihin tulee laadukkaat räystäskourut ja syöksytorvet.


Vielä hiukan asiaa lomista


Olen siirtymässä kesälomalle. Kyllä, ihme on tapahtunut ja yrittäjäkin menee lomalle! Viimeinen vuosi on tullut tehtyä töitä lähes aamusta iltaan ja välillä yötä myöten. Nyt uskallan jäädä vihdoinkin hetkeksi lomille, kun joka osa-alueella on luotettavat vastuuhenkilöt viemässä asioita eteenpäin:

Markus käsittelee vikailmoitukset ja tekee samalla timpurintöitä kummallakin alueella, kuten varastojen ja roskakatoksen rakentaminen ja myöhemmin saunojen teko. Tarvittaessa tietysti kutsuu paikalle muiden alojen ammattilaisia kuten sähkömiestä ja putkimiestä.

Jessika vastaa pihatöistä yhdessä maanrakennusurakoitsijoiden Juhan ja Hansin kanssa.

OVV:n Jenni ja Julie vastaavat vuokralaisten mahdollisiin muihin huolenaiheisiin.

Unohtamatta Markkua joka toimii vastaavana mestarina koko projektissa yhteistyössä talot suunnitelleen Arkkitehtitoimisto Arcaren kanssa.

Eli vaikka vähän lomailenkin niin olette hyvissä käsissä ja kaikki asiat etenevät tasaiseen tahtiin vuoroin kummallakin alueella!


Toivottavasti saamme pian lomani jälkeen järjestettyä myös yhteisen tapaamisen, olisi mukava tutustua kaikkiin asukkaisiin enemmän ja antaa myös mahdollisuus asukkaille tutustua toisiinsa entistä paremmin.

Erinomaista kesää kaikille!


Ystävällisesti

Miika Utoslahti perheineen

304 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page